Skip to content

Maker of all kind of things

Voor een originele herinnering aan je bruiloft of evenement, een logo, een (nieuwe) huisstijl, je visitekaartjes, een bijzondere illustratie, een poster, diverse soorten drukwerk, fotografie en film kun je terecht bij Linn de Groot van LinndeGroot. Op bijzondere wijze geeft deze illustratrice, fotografe, grafisch vormgeefster, live artist & entertainster invulling aan jouw wens. Daarbij denkt ze met je mee en betrekt je bij het proces.

Multitalent

Linn is creatief, leergierig, spiritueel, een perfectionist, soms eigenwijs en een klein beetje gek. Ze heeft zich breed georiënteerd en houdt ervan nieuwe uitdagingen aan te gaan om zo te blijven leren en haar grenzen af te tasten. “Ik ben graag een jack of all trades. Ik vind het heel leuk om verschillende dingen te doen, dan blijft het interessant.”

Daarom kwam er niet één website, maar vier. LinndeGroot is haar landingspagina. Daarvandaan word je doorgestuurd naar graphic designillustrations en photography.

Door haar ADD kan Linn chaotisch zijn, maar het werkt ook in haar voordeel: ze ziet dingen op een niet standaard manier en dat levert vaak een vernieuwende invalshoek op. Verhalen vertellen en beelden maken die wat betekenen, vindt Linn belangrijk.

header-linn

Start als zelfstandig onderneemster

Ruim een jaar geleden kwam Linn zonder werk te zitten. Ze wilde graag weer aan de slag, maar er waren, mede door de coronapandemie, weinig vacatures in haar vakgebied. Naast de moordende concurrentie was haar portfolio wat verouderd. “Ik kreeg een uitkering en ik dacht: eigenlijk is nu het perfecte moment omdat ik er de ruimte en tijd voor krijg.” Dus greep ze de kans om als zelfstandig onderneemster te starten met beide handen aan!

De gemeente vertelde dat het mogelijk was hierbij ondersteund te worden en adviseerde MKB-support. Linn is blij met hun begeleiding: “Ik weet niet of ik het zonder ondersteuning was gaan doen.”

Coaching helpt Linn bij het stroomlijnen van haar activiteiten

“De startfase was spannend, uitdagend, alles. Ik ga er nu voor, maar wat als ik faal? Toen dacht ik: het maakt niet uit als ik faal. Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd!”

Linn heeft soms moeite met structureren, een kenmerk van ADD. Ondernemerscoach Alex helpt haar met waar ze aan moet denken om haar bedrijf van de grond te krijgen: wat voor mapjes zijn handig om aan te leggen, welke paperassen moet je bewaren, plannen van activiteiten, een website maken, inkomsten doorgeven aan de belastingdienst en jezelf aan het werk zetten. “Hij helpt me bij wat ondernemerschap eigenlijk is.”

Doelen stellen

Momenteel is Linn bezig met het stellen van doelen voor de toekomst. Doelen voor over enkele maanden, maar ook voor de langere termijn. “Dat (de doelen, red.) structureren is voor mij next level. Ik vind het plannen van volgend weekend al moeilijk. Het is fijn dat Alex mij daarbij kan ondersteunen.” Samen concretiseren ze het doel, kijken wat ervoor nodig is en ook het financiële aspect komt aan bod.

Daarnaast is Alex een klankbord. “Het is fijn om iemand te hebben met wie je dingen kunt bespreken.”

Linn is haar draai aan het vinden en bouwt routines op. Per week kijkt ze wat er moet gebeuren en maakt aan de hand daarvan een daily schedule. Haar portfolio vult ze aan en ze maakt reclame voor LinndeGroot.

Ondernemerschap past goed bij Linn, het geeft haar vrijheid. Vrijheid om haar eigen tijd in te delen, vrijheid om te kiezen welke opdrachten ze aanneemt, vrijheid om het op haar manier te doen.

Linns tips voor startende ondernemers:

  • Blijf bij jezelf, doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Klanten komen dan terug.
  • Tast je valkuilen af, daar leer je van.
Back To Top