Skip to content

Uniek segment
Zelfstandig ondernemer Remco Foppen heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. De veertigjarige allemansvriend uit Voorthuizen restaureert, onderhoudt en verkoopt al twaalf jaar oudere brommers voor echte liefhebbers. Zijn bedrijf brommer-winkel.nl runt hij op dit moment vanuit een vrijstaande en functioneel ingerichte werkplaats achter zijn huis, maar hij is op zoek naar een groter pand om zijn werkzaamheden uit te kunnen breiden.

Er zijn niet veel restaurateurs van deze oldtimerbrommers en zijn klanten komen uit alle windstreken naar Voorthuizen, in het hart van de Veluwe.

Topcoach
“Alex is een topvent! Het is iemand die je echt berijpt.” Waren de eerste woorden die Remco sprak over het coachingstraject met Alex Goûtier.

Remco waardeert het dat Alex je zelf laat nadenken, maar tegelijkertijd handvatten biedt om te groeien. Daarnaast vindt Remco het belangrijk dat hij gecoacht wordt door iemand die zelf ook ondernemer is, dan zijn de adviezen van een ervaringsdeskundige en dat is toch anders dan wanneer iemand alleen informatie ‘uit de boekjes’ heeft.

Voldoening
Remco haalt veel voldoening uit het werken met de oldtimers. “Het geluid van een tweetaktmotor heeft gewoon iets.” Hij is trots en blij dat hij dit werk mag doen en dat hij inmiddels op zaterdag iemand in dienst heeft kunnen nemen.

“Wat ik minder leuk vind, zijn dingen als administratie en belastingen, maar dat zal veel zelfstandigen bekend in de oren klinken. Gelukkig helpt mijn vrouw Kirsten me hierbij.”

Toekomst
Op dit moment werkt Remco ook als zelfstandig monteur bij defensie. Dat vindt hij leuk en het past goed bij het werk dat hij voor zijn eigen bedrijf doet, maar het liefst wil hij volledig van de brommers kunnen leven.

Er zijn dus nog mooie stappen te maken.

Remco’s tips voor andere startende ondernemers:

  • Wees jezelf! Wees puur. Doe je niet groter of anders voor dan je bent.
  • Onderzoek wat je wil, stel jezelf vragen. Heb helder wat je wil bereiken.
  • Vertel de mensen om je heen wat je doet. Je weet nooit hoe iemand bij je terechtkomt en als veel mensen weten wat je doet, heb je een groot bereik.
Back To Top