Skip to content

Creatieve workshops voor particulieren en bedrijven
Happy You Workshops biedt workshops aan waar je blij van wordt: samen in een groep lekker creatief bezig zijn met hout, leer of keramiek en vervolgens naar huis gaan met een mooie zelfgemaakte schoudertas, tapasplank of wandcirkel. Onderneemster Olga van Baaren verwelkomt in haar pand in Apeldoorn niet alleen individuele deelnemers, maar verzorgt ook creatieve verjaardags- en vrijgezellenfeestjes of bijvoorbeeld teambuildings voor grotere groepen.

Van Ouder-Kind-Workshop tot Teambuilding Happy Day
Het concept achter Happy You Workshops bestaat al sinds 2013. Uiteindelijk heeft toeval ertoe geleid dat Olga van Baaren (49, moeder van twee pubers) drie jaar later de nieuwe eigenaar werd. Toen de oprichtster, een vriendin van Olga, ermee wilde stoppen was Olga net op zoek naar een nieuwe baan en besloot het over te nemen. Een stap waarmee ze heel blij is! “Ik vind het leuk om zelf concepten te bedenken die aanslaan en die vervolgens over te brengen aan de deelnemers van de workshop. Het is mooi om te zien hoe mensen in het begin misschien nog twijfelen of ze het wel kunnen en aan het einde weg gaan met iets wat hartstikke leuk is.”

Na een goede start ging ze haar bedrijf steeds verder uitbreiden. Ze deelde het pand anders in om grotere groepen te kunnen ontvangen en vergrootte het aanbod. Inmiddels kun je bij Happy You Workshops terecht voor een breed aanbod aan creatieve activiteiten: zo kun je er een hapjesplank van steigerhout, wegwijzerbordjes van sloophout of een leren schoudertasje maken. Of je gaat aan de slag met handlettering, porselein beschilderen of wandcirkels maken voor een creatieve interieurdecoratie. Olga biedt haar workshops ook voor grotere groepen (tot 30 deelnemers) aan en verzorgt graag creatieve vrijgezellenfeestjes, babyshowers, teambuilding events en meer.

Een coach om mee te sparren
Het liep heel goed tot de Coronapandemie roet in het eten gooide. De continu veranderende regels en terugkerende lockdowns hebben bij de onderneemster behoorlijk wat stress en financiële onzekerheid veroorzaakt. In deze pittige tijd was Olga blij om ondersteuning van een ondernemerscoach te krijgen. Hij hielp haar de financiële situatie en mogelijkheden inzichtelijk te maken. Daarnaast heeft ze nu een professionele gesprekspartner die met haar meedenkt: “De gesprekken met de coach hebben me rust gebracht. Hij heeft samen met me gekeken wat ik nodig heb, hoe we gaan inzetten en hoe ik het aanbod eventueel kan uitbreiden.”

De financiële onzekerheid is iets wat het ondernemen weleens pittig maakt. Maar voor Olga overwegen nog steeds de voordelen: “Ik heb heel veel ideeën. Als onderneemster kan ik deze uitvoeren en uitproberen, terwijl ik mijn eigen tijd kan bepalen en indelen. En ik ben trots op wat ik doe, dat er mensen zijn die daar blij van worden.”

Olga’s tips voor startende ondernemers
Olga adviseert om er heel goed over na te denken waar je valkuilen liggen. Je moet je zwaktes en sterktes kennen. “En zorg dat iemand aan de zijlijn staat waarmee je kan overleggen. Dat vind ik echt cruciaal.”

Back To Top