Skip to content

Radicale zelfzorg voor moeders
Radical Being is een community voor moeders waar persoonlijke aandacht en verbinding centraal staan. Oprichtster Lotte Huisman wil de moeders begeleiden en inspireren om óók goed voor zichzelf te zorgen. Hiervoor biedt ze iedere week live online yogalessen, een coachingsprogramma met buddy en de cursus ‘Radicale Zelfzorg Voor Moeders’ aan. Daarnaast verzorgt ze ook persoonlijke re-integratietrajecten voor moeders met gezondheidsklachten.

Verbinding in Moederschap
De 38-jarige Lotte Huisman, zelf moeder van twee kinderen (4 en 6), doet al yoga sinds haar studies Biologie en Filosofie. “Ik vind de beoefening van yoga heel tof, maar ook het hele filosofische systeem erachter”. Na een hectische baan in de milieubescherming werd ze ziek. Tijdens het herstelproces begon ze vervolgens een 2-jarige yogadocentenopleiding, in eerste instantie om met yoga goed voor zichzelf te blijven zorgen en zich te blijven ontwikkelen. Zo ontdekte ze ook haar passie voor het lesgeven. Ze besloot dat ze yoga als docent met anderen wilde delen om zo aan een mooiere wereld bij te dragen. Toen Lotte uiteindelijk klaar was om te starten zat de wereld midden in een pandemie. Er was weinig vraag naar nieuwe docenten in de yogastudio’s. Omdat ze al langer de wens had gehad om haar eigen baas te zijn, gaf dit haar het laatste zetje om met Radical Being voor zichzelf te beginnen. Dat bleek een goede keuze te zijn. Vanwege Corona startte ze online, en ook daar is ze achteraf heel blij over. Haar doelgroep heeft vaak toch al te weinig tijd en moeite om momenten voor zichzelf vrij te maken. Zo kunnen de moeders de yogalessen makkelijk online volgen wanneer het ze uitkomt, maar wel onder professionele begeleiding en met een groep. Ook kan de oprichtster op die manier vanuit het dorpje waar ze woont mensen in heel Nederland bereiken.

Ondersteuning door een ondernemerscoach
Lotte omschrijft zichzelf als ‘heel eigenwijs’ en botste weleens met haar vorige werkgevers. Dat zorgde voor lastige situaties en kostte veel energie. “Nu doe ik wat ik wil, ik kom er vanzelf achter of iets werkt of niet en ik maak mijn eigen fouten. Dat vind ik heel prettig.” Een keerzijde van het ondernemerschap is dat Lotte als eigen baas ook alles zelf moet doen, zeker in het begin als er nog weinig budget is. Daarom was ze erg blij dat de coach van MKB-Support haar in de startfase bij de vele praktische en financiële aspecten van de bedrijfsvoering ondersteunde waarvan ze als beginnende ondernemer nog weinig wist. Hij was ook een belangrijke stok achter de deur die ervoor zorgde dat Lotte bezig bleef. De gesprekken met de coach werken voor haar steeds weer verhelderend: “Hij komt uit een heel andere wereld dan ik en kijkt er vanuit een ander perspectief naar. Hij stelt kritische vragen, praat niet zomaar met je mee. Dat maakt het ontzettend waardevol voor me.”

Lottes tip voor startende ondernemers:
Als je voor jezelf begint is het alleen maar natuurlijk dat je af en toe onzeker bent of twijfels hebt. Vooral aan de onzekerheid over je inkomen moet je wennen. “Je neemt een grote stap naar iets onbekends, dat is best eng. Probeer de twijfels en onzekerheid in perspectief te zien, ze te accepteren als onderdeel van het proces, en te beseffen dat je daarvan ook ontzettend veel kunt leren en groeien.” De oprichtster van Radical Being adviseert dan ook om je niet alleen op je onderneming te focussen, maar ook met je innerlijke werk bezig te blijven.

Back To Top