Skip to content

Multitasker
Zelfstandig onderneemster Charlotte van der Mijn is een creatieve duizendpoot. Ze helpt je met het redigeren of herschrijven van teksten en zorgt dat deze aansluiten bij je doelgroep en het doel dat je voor ogen hebt. Daarnaast kan ze je helpen bij het onderhoud van je tuin als je dit zelf niet kan of er geen tijd voor hebt.

Voorts komt dit voorjaar haar eerste boek, onder het pseudoniem Charlotte de Winter, uit bij uitgeverij Zilverbron/Zilverspoor. De Sleuteldrager is een thriller van bovennatuurlijke proporties.

Een nieuwe balans als zelfstandig onderneemster
Nadat Charlotte hersteld is van een zware burn-out wil ze weer gaan werken. Ze is jarenlang succesvol zelfstandig onderneemster geweest en wil graag opnieuw als zelfstandige aan de slag. Want: “Het ondernemerschap is voor mij gemaakt. De vrijheid, de verantwoordelijkheid, de discipline. Ik kon geen andere keuze maken, wilde geen andere keuze maken.”

Tijdens haar burn-out was buiten zijn en buiten werken haar redding en bleek ze zulke groene vingers te hebben dat ze besloot er haar werk van te maken. Daarnaast zet ze haar jarenlange ervaring met het schrijven van (commerciële) teksten voor de zakelijke markt in voor andere ondernemers.

“De ochtenden zijn voor het tuinonderhoud, de middagen voor de tekstverbetering”, aldus Charlotte. Zo heeft ze een mooie balans gevonden tussen buiten zijn en met haar handen werken en binnen zijn en vooral in haar hoofd zitten.

 

Sparren
“Toen ik weer kon en wilde gaan werken, kreeg ik vanuit de gemeente de kans om opnieuw als ondernemer te beginnen mét steun en begeleiding door MKB-support. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.”

Bij MKB-support werd Charlotte begeleidt door ondernemerscoach Alex Goûtier. Daarover zegt Charlotte: “Het was heel fijn om te kunnen sparren met Alex. Hij kwam met zaken waar ik niet, of te weinig, over had nagedacht. We hebben gediscussieerd over specialisatie en marktbenadering. Erg leuk. En nuttig.”

 

Tools van MKB-support
“Het starten van een onderneming, met het schrijven van een ondernemersplan, een financieel plan en een marketingplan, kende ik als doorgewinterde ondernemer al.” Samen met Alex heeft Charlotte haar ondernemersplan tot in detail uitgewerkt en op basis daarvan heeft ze haar strategie voor de komende drie jaar een beetje aangepast.

 

Toekomst
Charlotte is op dit moment bezig met het opbouwen van naamsbekendheid voor de tekst en redactie tak van haar bedrijf. Haar ochtenden zijn goed gevuld met tuinonderhoud en verder is ze druk bezig met de redactie en promotie van haar boek en alles wat daarbij komt kijken.

Ze vind het spannend dat er best veel concurrentie is op het gebied van copywriting en redactie, daarom wil ze zich graag onderscheiden van de rest, wat past bij het advies dat Alex haar gaf. Ook gaf Alex aan dat ze een aantal opdrachtgevers kan ondersteunen met gesloten beurs. Daarmee kan je elkaar helpen, Charlotte kan ervaring opdoen en ze ontvangt een referentie.

“Maar wie weet, misschien wordt De Sleuteldrager een bestseller, verkoop ik de filmrechten en ben ik over een paar jaar en beroemde schrijfster.” Wij duimen natuurlijk met haar mee!

 

Charlottes tips voor andere startende ondernemers:

  • Zoek iemand in je omgeving die kritisch, maar wel positief, meedenkt. Het is voor mensen makkelijk om te zeggen: “Zou je dat nou wel doen? Wat als het niet lukt?” Je hebt er meer aan als iemand zegt: “Leg eens uit hoe je dat voor je ziet? Welke opties heb je als het tegenvalt?”
  • Zorg ervoor dat je een noodplan achter de hand hebt voor als het misgaat. Gooi het onder in de la, maar denk er wel over na.
Back To Top