Skip to content

Met Zehavi is alles begonnen

Anat Zehavi maakt originele, niet alledaagse schilderijen die de basis vormen van Zehavi Gallery. Daarover geeft Ewa Wrona aan: “Anat schildert bekende mensen in een andere vorm. Toen bijvoorbeeld de coronacrisis begon, schilderde ze Superman in grote twijfel. ‘O mijn god, wat gebeurt er nu’ drukt hij uit.” Ewa vormt samen met Anat en Lucy Santos, Anats partner en de koningin van de technische wereld, een hecht team, waarin zij de ondernemerskant en het “bereiken van mensen” voor haar rekening neemt.

De start van de gallery

Ewa werkt jarenlang met veel plezier als bedrijfsleidster in de horeca als ze aan het begin van de coronapandemie haar baan verliest. Na enige tijd komen Anat en Lucy op haar pad. Zij willen de kunstwerken van Anat ook online gaan verkopen zodat ze hun klantenkring kunnen uitbreiden en ze vragen Ewa hen daarbij te helpen. Ze wil dit graag op zich nemen en het idee van de online gallery is geboren. Naast prints van de schilderijen, op houten panelen en posters, verkopen ze diverse artikelen met de afbeelding van de schilderijen. Denk daarbij aan koffiemokken, puzzels, kussens en muismatten.

zehavi-overzicht

UWV is behulpzaam

Omdat Ewa geen baan heeft, wordt ze door het UWV begeleidt om weer aan het werk te gaan. Tijdens een van de gesprekken met haar contactpersoon geeft Ewa aan dat ze samen met twee anderen een onderneming wil starten en haar contactpersoon deelt haar enthousiasme.  “Mijn contactpersoon zei dat ik daarbij gecoacht kon worden. Ze gaf een aantal bedrijfsnamen door, volgens mij vier. Ik moest contact opnemen en kijken welke coach er bij mij past. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd en bij Luc van MKB-support voelde het direct goed.”

Coaching door Luc voelt als een fantastisch cadeau

Terugkijkend op het begin van haar traject naar zelfstandig ondernemerschap zegt Ewa: “Spannend, vooral spannend. Ik had enorm veel ideeën. Maar hoe maak je die ideeën waar? Je moet het brengen aan de hele wereld, want wij verkopen wereldwijd. Het begin was daarom enorm spannend. Ik ben ontzettend blij dat ik toen geholpen ben door Luc. Hij heeft zoveel ervaring, ik stond er niet alleen voor.” Ze voelt zich gehoord door Luc, ze wordt echt serieus genomen. “Hij zorgde ervoor dat ik me op me gemak voelde en alles kon zeggen en vragen. En dat is nog steeds zo. Het traject met Luc waarbij ik mag investeren in mijzelf en de onderneming voelt als een fantastisch cadeau.” Luc denkt op diverse vlakken mee en met name sparren over de financiële kant is prettig. “We moeten belastingaangiftes doen, bedenken welke prijzen we hanteren, achterhalen wat de verzendtarieven zijn en ga zo maar door. Het is heel fijn om dat te bespreken met iemand met zoveel kennis.” Ewa wil graag benadrukken hoe dankbaar ze is dat ze door MKB-support geholpen wordt. “Ik ben echt enorm tevreden over MKB-support.  Luc snapt het! Hij heeft een schat aan ervaring en helpt je een succes van je onderneming te maken. Ik adviseer iedereen die zelfstandig ondernemerschap overweegt om contact op te nemen met MKB-support.”

Toekomst

Momenteel besteedt Ewa al haar tijd aan Zehavi Gallery. “Ik zit in een traject van negen maanden, waarbij ik door Luc begeleid wordt. Dat duurt nog tot en met november. Ik kan me volledig focussen op de onderneming.” Al is Ewa gedreven er een succes van te maken en gelooft ze daar ook echt in, ze is tegelijkertijd realistisch: “We zijn zoekende naar de beste formule, proberen allerlei dingen uit. Mocht het nog even duren voor Zehavi Gallery goed gaat lopen, dan zal ik er, zolang het nodig is, een baan naast zoeken.”

Ondernemerschap biedt veel voordelen

Ewa heeft veel energie, is creatief en houd ervan om bezig te zijn. Ze zit vol goede ideeën en waar ze dat voorheen met haar leidinggevende moest bespreken, hem moest overtuigen dat wat ze bedacht had goed was, kan en mag ze nu zelf beslissen en gelijk doorpakken. Ze hoeft niet te overleggen, maar heeft de vrije hand gekregen, want zo zeiden Anat en Lucy: “Wij weten niet hoe we dit het beste kunnen doen, doe wat jij denkt dat goed is”. Haar energie kan ze direct inzetten om dingen te creëren, ze heeft het niet langer nodig om mensen te overtuigen. Ze heeft de vrijheid om te creëren.  Een ander voordeel vindt ze haar regelmatigere ritme. Ze werkt niet langer in diensten, waarbij ze, zoals gebruikelijk in de horeca, vaak pas laat klaar was.

Ewa’s tips voor startende ondernemers:

  • DOEN!
    Het is leuk, het is van jezelf, je kunt meestal werken wanneer, waar en met wie jij wil. Het is nooit saai.
  • Vraag hulp aan een “buitenstaander”. Iemand die dichtbij staat, heeft natuurlijk het beste met je voor, maar iemand met veel ervaring kan je verder helpen. En, heel belangrijk, luister naar die persoon.
Back To Top