Skip to content

De wereld een stukje mooier maken

Blije Meisjes is een vintagewinkel in de binnenstad van Harderwijk waar authenticiteit en hergebruik van items centraal staan. Je vindt er tweedehands kleren met knallende kleuren en hippe designs. Oprichtster Jeannette Tromp wil haar klanten authentieke, verantwoorde en duurzame kleding voor een eerlijke prijs bieden – maar ook een bijzondere belevenis en een plek die je een goed gevoel geeft.

Van de bijstand naar haar droombaan

Jeannette Tromp (50 jaar, moeder van twee pubers) is sinds 2018 trotse eigenaresse van de vintage boetiek Blije Meisjes in het historisch centrum van Harderwijk. De enthousiaste oprichtster heeft daarvoor zware tijden doorgemaakt. Een eerdere winkel waarmee ze moest stoppen, een scheiding en daarna een flinke schuld. Maar Jeannette is een doorzetter. “Van niets iets maken is mijn passie.” Omdat ze van jongs af aan al ondernemer wilde worden en er meer voor haar kinderen wilde zijn, ruilde ze haar vorige baan als jobcoach in voor deze nieuwe winkel – die ze vanuit de bijstand oprichtte. Haar eigen kledinglabel staat voor authentieke en verantwoorde tweedehands kleding voor een eerlijke prijs. Jeannettes missie: “Jou en de wereld nog een stukje mooier maken!” Dit gaat verder dan alleen de verkoop van kleding. Ze wil haar klanten ook een fijne plek bieden waar ze verbinding en liefde kunnen beleven – liefde voor zichzelf, voor elkaar en onze aarde. Samen met een kopje thee of koffie, gezonde, zelfgemaakte hapjes en een positieve sfeer.

1-blije-meisjes-buiten-met-vlag

Bijsturen en schakelen

Na een succesvolle start begon een jaar later de pandemie. De drie maanden durende lockdown was voor de onderneemster de grootste uitdaging. “Ik heb geleerd dat ondernemen de hele tijd bijsturen en schakelen is. Veel dingen, zoals Corona, zie je niet aankomen. Je moet flexibel zijn.” Dankzij haar creativiteit en positieve mindset wist Jeannette hier het beste van te maken. Zo ontwierp ze haar eigen T-Shirt-campagne met ‘Klaar om te knuffelen’ shirts die zo geslaagd was dat ze daarvan de huur tijdens de lockdown kon betalen. Op dit moment is ze druk bezig met haar nieuwe online concept Vrienden van de blije meisjes dat binnenkort gelanceerd wordt: en “blije community” over alle sociale kanalen, voor klanten die ook graag ambassadeur van Blije Meisjes willen zijn. De leden krijgen korting in de online shop en kunnen een abonnement afsluiten waarbij ze regelmatig nieuwe kledingstukken voor een tijdje mogen lenen. De oprichtster houdt ervan om nieuwe dingen te creëren en lekker eigenwijs te doen. “Het ondernemen geeft me veel vrijheid, dat vind ik heel belangrijk.”

Een coach die in je gelooft

Voor het oprichten van haar winkel kreeg Jeannette ondersteuning van een ondernemerscoach. “De coach heeft me enorm geholpen. Hij was direct enthousiast over mijn ideeën en geloofde in mijn dromen. Met hem te sparren gaf me meer zelfvertrouwen.” Met hulp van de coach bouwde ze een goede fundering voor haar bedrijf met een gedetailleerd ondernemersplan. Ze leerde steeds weer de focus terug te brengen naar haar missie: mensen blij maken. “Ik wilde al vanaf het begin graag een online winkel en ik droom over een franchise met meerdere winkels.” De coach adviseerde haar om eerst op de fysieke winkel te focussen en het bijkomende werk van een online winkel niet te onderschatten. Dus bouwde ze stapje voor stapje haar merk op.

Jeannettes tips voor startende ondernemers

  • Geloof in jezelf en laat je niet door angsten tegen houden. Je moet je hart volgen. Iets doen waar jij en je klanten blij van worden. “Ik focus niet op de winst. Als ik met mensen zaken doe moet het altijd een win-win zijn.”
  • Ondernemen is keihard werken. Vergeet daarbij niet om goed voor jezelf te zorgen.
Back To Top