employment en ondernemerschap

online event

(over)winnen, het levensverhaal van Abdi Ali verfilmd

Abdi is sinds 2018 zelfstandig ondernemer en met MijnWand maakt hij innovatieve wandrekken op maat en helpt en inspireert hij anderen. Daarnaast deelt hij vanuit zijn levensverhaal zijn levenslessen tijdens het komende MKB-support interactieve online event.

Beleef tijdens dit event Abdi’s vlucht uit Somalië, leef mee met zijn gevecht tegen demonen als drugs en psychoses en stel hem je vragen over hoe zijn overwinning tot stand kwam.

De Somalische vluchteling Abdiwahab Ali speelt zijn door oorlog en geweld gekleurde leven na met zijn werkplaatsbuurman Douwe Dijkstra, die filmmaker is.

In deze film, die inmiddels meerdere nationale en internationale prijzen won, zie je hoe Abdi, na een gewelddadige jeugd, foute keuzes en een gevangenisstraf, zijn leven heeft veranderd.

poster-film-buurman-abdi

voor wie:
Dit online event is er voor iedereen die zich bezighoudt met (startend) ondernemerschap, re-integratie en/of outplacement.

wanneer:
Dit online event heeft vrijdag 16 december plaatsgevonden

kosten:
deelname is gratis.

logo-eo-groot

Abdi deelt zijn bijzondere levensverhaal niet alleen om te laten zien wat hij heeft meegemaakt, maar ook voor hemzelf: om grip te krijgen op het leven van toen en nu.
(bron: EO)

logo-vpro

Hoe kun je een geweldig verleden begrijpen? 
(bron: VPRO)

logo-locarno

Abdi is furniture designer and support worker. He reenacts his life, marked by war and criminality…

logo-filmkrant

Een speelse ode aan het maakproces waarin de filmmaker en zijn buurman Abdi te zien zijn.”
(bron: juryrapport van de VEVAM Fonds Prijs)

logo-mkb-support-online-events

MKB-support | online events
Meerdere keren per jaar organiseren we online events  waarin we graag echte verhalen delen die inspireren en waarin de positieve kracht van ondernemerschap een rol in speelt. Onze events zijn er voor iedereen. Meld je aan, luister en stel je vragen.

Start typing and press Enter to search