employment en ondernemerschap


persoonlijke coaching en advies
voor ondernemers

Ondernemer: (door)start je eigen bedrijf

Wil je (weer) onafhankelijk zijn én de stap zetten richting een inkomen als zelfstandige, maak dan je droom waar! De ervaren specialisten van MKB-support kunnen jou als startende of gevestigde ondernemer coachen, begeleiden en ondersteunen. Van idee naar uitvoering.  Met onze ruime ervaring, kritische blik en oog voor de mens achter de onderneming zijn wij een gedreven sparringpartner. Pragmatisch en doelgericht.

outplacement: start je eigen bedrijf na ontslag

Vertrek, soms gedwongen, bij een werkgever kan je de ruimte geven om onderzoek te doen naar het opstarten van een eigen bedrijf. De stap om die altijd gekoesterde of sluimerende wens voor het opstarten van een eigen zaak te maken komt daarmee dichterbij. Van idee naar plan, van plan naar uitvoering. Ga met een adviseur van MKB-support in gesprek om je talenten te prikkelen en je idee te meten aan haalbaarheid en marktbehoefte.

Start je eigen bedrijf na ontslag
outplacement op maat

Heb je de wens om onafhankelijk te zijn en voor je eigen inkomen te zorgen? Samen met jou werken we graag aan de opstart van je bedrijf. Vanuit onze ervaring bieden we je structuur en praktische ondersteuning bij verkoop en financiën.

Coaching

Coaching
professionele sparringpartner

In individuele sessies adviseren en ondersteunen wij je in de veelomvattende materie naar het uiteindelijke ondernemerschap. Het eerste deel van het Eigen Baas traject zal worden besteed aan je motivatie en realisme van de plannen en ondersteuning van je omgeving.

Voor meer dan 1.000 startende ondernemers zijn wij inmiddels een vertrouwd sparringpartner. Realistisch bespiegelen wij je  tijdens onze gesprekken je idee naar uiteindelijke uitvoering en haalbaarheid. Je zal zien dat door de gesprekken je extra gemotiveerd wordt en wellicht nog onontdekte talenten ervaart die het ondernemen zo boeiend maken.

Is de stap van loondienst naar zelfstandigheid te groot, onderzoek dan samen met ons de mogelijkheden van het parttime ondernemen. Met behulp van ons  2-sporenmarktonderzoek baan én ondernemerschap schep je nieuwe nog onontdekte arbeidsmogelijkheden.

Samen werken we aan jouw bedrijf en treden wij graag op als sparring-partner op je weg naar zelfstandig ondernemer, freelancer, zzp-er of franchisenemer.

Wij denken en cijferen met je mee!

 

Training en testen

Training en testen
onze bewezen methoden helpt je verder

Je ondernemingsplan maken we samen via onze eigen software MKB-supportplan. Dit gesterkt door (online) training, samen met andere ondernemers. Een overtuigend ondernemingsplan die je richting en overzicht geeft, ook te gebruiken als je startkapitaal nodig hebt.

De arbeids- en je toekomstige afzetmarkt breng je gestructureerd in kaart met ons Werkveldenmethode. Het geeft je inzicht in nieuwe contact- en inkomensmogelijkheden.

Voor het in kaart brengen van je persoonlijke ondernemersvaardigheden bevelen wij de entrepreneur scan aan.  De e-scan ondernemerstest beschrijft jouw sterke en zwakke punten als ondernemer en hoe je die verder kunt ontwikkelen.

Advies

Advies
vakkennis vanuit de praktijk

Door onze jarenlange ervaring heeft MKB-support meerdere specialisten aan zich weten te binden. Deze experts helpen jou in de voorbereiding en de formele start. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven bij de Kamer van Koophandel,  het regelen van de verzekering, de algemene voorwaarden en natuurlijk de bouw en vindbaarheid van een website.

 

re-integratie: eigen bedrijf starten vanuit de Ziektewet

In overleg met je werkgever of via uitkeringsinstanties zoals het UWV zijn er mogelijkheden om vanuit de ziektewet een eigen bedrijf te starten.  MKB-support is contractpartner van het UWV en geeft je de mogelijkheid om op kosten van het UWV onze specialisten in te huren die je verder helpen je eigen toekomst op te bouwen.

Eigen bedrijf starten vanuit de ziektewet
(parttime) ondernemen,  iets voor  jou?

Kies je voor MKB-support dan kies je voor individuele en persoonlijke ondersteuning.  Voor meer dan 1000 startende ondernemers zijn wij inmiddels een vertrouwde sparringpartner. Realistisch bespiegelen wij je  tijdens onze gesprekken je idee naar uiteindelijke uitvoering en haalbaarheid.

Coaching

Coaching
samen kansen zien 

Je zal zien dat door de coachgesprekken je extra gemotiveerd wordt en wellicht nog onontdekte talenten ervaart die het ondernemen zo boeiend maken. Lijkt je parttime ondernemen naast een parttime baan een ideale situatie? Met behulp van ons  2-sporenmarktonderzoek baan én ondernemerschap schep je nieuwe nog onontdekte arbeidsmogelijkheden. Samen werken we aan jouw bedrijf. Van een gedegen voorbereiding tot aan intensief marketing- en verkoop- en financiële adviezen.

Training en testen

Training en testen
werk in eigen tijd en tempo 

Je ondernemingsplan maken we samen via onze eigen software MKB-supportplan. Een overtuigend ondernemingsplan, ook te gebruiken als je startkapitaal nodig hebt. Middels onze e-learning werk je in eigen tijd en tempo.

De arbeids- en je toekomstige afzetmarkt breng je gestructureerd in kaart met ons Werkveldenmethode. Het geeft je inzicht in nieuwe contact- en inkomensmogelijkheden. Uiteraard passend bij jouw persoonlijke situatie.

Voor het in kaart brengen van je persoonlijke ondernemersvaardigheden bevelen wij de entrepreneur scan aan.  De e-scan beschrijft jouw sterke en zwakke punten als ondernemer en hoe je die verder kunt ontwikkelen.

Advies

Advies
zekerheid van een specialist

Door onze jarenlange ervaring heeft MKB-support meerdere specialisten aan zich weten te binden. Deze experts helpen jou in de voorbereiding en de formele start. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven bij de Kamer van Koophandel,  het regelen van de verzekering, opzetten  van je administratie, de algemene voorwaarden en natuurlijk een website.

 

Eigen bedrijf met een bijstands- of TOZO uitkering

Heb jij een goed bedrijfsidee en denk je klaar te zijn voor het ondernemerschap, kijk dan eens of je in aanmerking komt voor de Bbz startersregeling. Dit traject biedt mogelijkheden voor (financiële) ondersteuning en deskundige begeleiding bij het uitwerken van je plannen en zorgt er voor dat jij gedurende de voorbereidingsperiode verzekerd bent van een inkomen.

Een bedrijf starten met een bijstandsuitkering
Breng je gemeente op de hoogte

Maak een afspraak met je contactpersoon bij de gemeente om over je plannen te vertellen. Bereid je voor en zorg voor een goede onderbouwing of een (beknopt) ondernemingsplan. De meeste gemeenten beschikken over een aparte afdeling Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) die jouw aanvraag vervolgens in behandeling zal nemen. Wanneer de gemeente potentie ziet in jouw plannen kan je doorverwezen worden naar een MKB-Support coach voor een zogenaamde “entreetoets” .

Coaching

Coaching
richting aan jouw toekomst

Jouw aanvraag voor het Bbz-traject is goedgekeurd en je wordt toegelaten tot de ‘voorbereidingsperiode’. Je krijgt de diensten van een MKB-Support coach aangeboden die jou als startende ondernemer op weg zal helpen. Hij kan je begeleiden bij het doen van vakinhoudelijk feitenonderzoek en een wegwijzer zijn in het veld van wet- en regelgeving. Ook kan hij je helpen bij het uitwerken van de financiële stukken.

Voor het tijdsvak van maximaal een jaar krijg jij de gelegenheid om je voor te bereiden op de start van jouw onderneming. Gedurende deze periode behoud je het recht op je bijstandsuitkering maar wordt je vrijgesteld van sollicitatieplicht. Zo kan jij je aandacht volledig richten op jouw ontwikkeling als zelfstandig ondernemer en het uitwerken van je ondernemingsplan.

Training en testen

Trainen en testen
vergroot je inzicht en ga harder

Aan de hand van de resultaten van de Entreetoets en de E-Scan ondernemerstest gaan we werken aan het versterken van je persoonlijke kwaliteiten en het verbeteren van je ondernemers- vaardigheden.

Je maakt gebruik van het MKB-support ondernemingsplan. In deze online ‘overzichtsmap’ bouw je stap voor stap aan een gestructureerd feitendossier. Naast ruimte voor de droge feiten krijg je hier een podium om mensen enthousiast te maken. Je vertelt het verhaal van je plannen, in geschreven woord en in cijfers. Wanneer nodig aangevuld met beeldmateriaal. Jij en je coach hebben beiden een toegangscode tot dit plan en kunnen dus online samenwerken.

Advies

Advies
altijd een antwoord 

Jouw persoonlijke coach is jouw vaste contactpersoon. Mocht je echter met een hulpvraag komen die buiten het expertiseveld van jouw persoonlijke coach valt, dan is er de back-up van het MKB-support netwerk. Een collectief van kennis en ervaring waarin altijd wel iemand te vinden is die jou met jouw specifieke vraagstukken verder kan helpen.

ondernemerscoaches

Vanuit het UWV werd mij als re-integratie naar ander werk de mogelijkheid geboden om ondersteuning te krijgen bij het opzetten van een eigen bedrijf als kunstenares….lees verder >>

Tijdens mijn werkzame leven heb ik gewerkt als verpleeg kundige. Gaandeweg groeide mijn interesse voor voeding en leefstijl. Mijn droom was om een eigen praktijk te starten als gewichtsconsulent….
lees verder >>

Ik ben via het UWV bij MKB-support terecht gekomen. Vanuit mijn Wajong-uitkering wilde ik de stap zetten om een eigen bedrijf op te gaan richten. Dat is nogal een stap….lees verder >>

Start typing and press Enter to search